top of page

Leven, visie & doel

Adinda-82.jpg

Wat zoals velen ook begon als een kinderliefde voor deze viervoetige wezentjes, werd dit voor mij al snel een allergrootste passie. Bij de paarden zijn & met hen bezig willen zijn, was iets waar ik snel van overtuigd was dat het dat was wat ik wou doen.

Steeds heb ik een zwak gehad voor de 'speciale' gevalletjes. Degene die net dat tikkeltje meer vertrouwen nodig hebben of degene die het toch moeilijker vinden om iets aan te leren/te begrijpen. 

Een paard kunnen lezen, en weten wat zij nodig hebben om ons te verstaan, is iets wat mij enorm aanspreekt. Dat is ook één van de grote redenen waarom ik het zo fijn vind om les te geven. Samen met paard & ruiter opzoek gaan naar de ideale weg van ontspanning & hoe ze samen doelen kunnen bereiken.

Hoe fijn is het om samen te werken aan die balans, en één team te vormen. Waar het iets moeilijker gaat voor jou als ruiter, helpt jouw viervoetige wederhelft je er wel door. Waar hij/zij het net wat moeilijker heeft om die buikspieren aan te spannen of om dat achterbeen mee te nemen, help jij hen een handje. Heerlijk toch om die harmonie te vinden en samen sterker te worden & steeds dichter bij jullie doel te raken.

Zoals alles in het leven is de basis belangrijk. Want hier vallen wij op terug. Net daarom is het zo belangrijk om een gezond paard in een gezond lichaam te hebben. Graag wou ik hier ook een steentje aan kunnen bijdragen. 

Al snel wist ik dat ik graag verder wou in osteopathie of in het behandelen van spieren etc. Mijn passie voor de spieren, de wisselwerkingen, enzovoort spraken mij zo enorm aan, dat mijn enthousiasme het volledig van mij overnam en ik me volledig stortte op de opleiding van sportmasseur. 

Op deze manier kan ik niet alleen als lesgever of als ruiter werken aan een optimaal gebruik van de spieren. Maar ook als sportmasseur hier zowel ruiter als paard nog beter te kunnen helpen door spieren te behandelen & ook nog beter te begrijpen als iets wat moeilijker gaat, waar de oorzaak zou kunnen zitten. 

Zo kan ik proberen het paard zowel van binnen als van buiten te leren kennen, wat de begeleiding alleen maar bevorderd.

bottom of page